Crocodil descoperit la 2.500 de kilometri de habitatul său obişnuit, în Australia VIDEO

0
Publicat:

Un crocodil de apă dulce a fost recuperat dintr-o curte din statul australian New South Wales, aflat la aproximativ 2.500 de kilometri distanță de cel mai apropiat habitat obişnuit al acestei specii, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Reptila recuperată este femelă. Animalul a fost  salvat de către personalul Parcului Australian de Reptile (Australian Reptile Park) dintr-o curte aflată în zona plajei Umina, de pe Coasta Centrală, o regiune aflată la nord de Sydney, după cum au explicat reprezentanții parcului, luni într-o postare pe Instagram.

„Femela de crocodil de apă dulce are un metru lungime, o vârstă estimată între 8 şi 10 ani şi pare să se afle într-o stare de sănătate foarte bună", se arată în postare. 

Crocodilul fusese, cel mai probabil, ținut captiv. FOTO captură Facebook Australian Reptile Park
Crocodilul fusese, cel mai probabil, ținut captiv. FOTO captură Facebook Australian Reptile Park

 Există suspiciuni că animalul fusese ținut captiv, deoarece crocodilii de apă dulce, sau „freshies", aşa cum sunt numiţi în mod obişnuit nu trăiesc în această zonă. Ei sunt endemici în Australia şi viețuiesc în râurile şi lacurile din nordul ţării.

„Se crede că reptila era ţinută ilegal ca animal de companie, deoarece crocodilii de apă dulce nu sunt nativi regiunii Central Coast", a subliniat Australian Reptile Park.

„Este cu adevărat neobişnuit”

Crocodilii de apă dulce se găsesc de obicei la circa 2.500 kilometri nord de locul în care a fost descoperit acest exemplar

„Este cu adevărat neobişnuit să găseşti un crocodil în această parte a lumii, aşa că suntem foarte suspicioşi", a declarat, pentru Sydney Morning Herald, îngrijitorul de crocodili Billy Colett, managerul de operaţiuni al parcului menţionat.  

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite