Coreea de Sud. Zeci de victime în urma inundațiilor și alunecărilor de teren VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin 26 de persoane au decedat și zece persoane sunt date dispărute după ploile puternice care au provocat inundații și alunecări de teren în Coreea de Sud, au anunțat autoritățile, în timp ce salvatorii caută persoane blocate într-un tunel subteran inundat, notează AFP, scrie Agerpres.

Inundații Coreea de Sud FOTO: Profimedia
Inundații Coreea de Sud FOTO: Profimedia

Coreea de Sud este la mijlocul musonului de vară și în ultimele patru zile au căzut ploi în abundență, provocând inundații și alunecări de teren de mare amploare, precum și revărsarea unui important baraj.

Ministerul de Interne a comunicat că 26 de persoane au decedat și alte zece persoane sunt date dispărute din cauza ploilor torențiale, majoritatea fiind îngropate în urma alunecărilor de teren sau într-un tunel inundat.

Salvatorii fac eforturi pentru a ajunge la aproximativ 15 mașini blocate într-un tunel subteran de aproximativ 430 de metri lungime la Cheongju, provincia Chungcheong de Nord, a indicat ministerul de interne, scrie Agerpres.

Potrivit agenției sud-coreene Yonhap, tunelul s-a umplut cu apă după o viitură deosebit de rapidă fapt ce nu a mai dat oamenilor suficient timp să scape.

Unele dintre persoanele dispărute au fost măturate de un râu care s-a revărsat în provincia Gyeongsang de Nord, a indicat ministerul de interne.

Guvernul a declarat că sunt cele mai abundente precipitații de când au început înregistrările meteorologice din Seul, în urmă cu 115 ani, dând vina pe schimbările climatice pentru intensitatea musonului și condițiile extreme.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite