Cel puţin 77 de morţi în Pakistan, în mai puţin de o lună, din cauza ploilor musonice FOTO

0
0
Foto Twitter
Foto Twitter

Cel puţin 77 de persoane au murit în ultimele săptămâni în urma unor ploi, în Pakistan, anunţă miercuri ministrul însărcinat cu Modificări Climatice, Sherry Rehman, care avertizează că situaţia urmează să se agraveze, relatează AFP.

„În opinia mea este o tragedie naţională”, declară într-o conferinţă de presă, la Islamabad, Sherry Rehman.

Acest bilanţ a fost înregistrat de la 14 iunie, când a început musonul, precizează ea.

”Atunci când oameni mor în acest fel, (...) este doar începutul. Trebuie să ne pregătim”, îndeamnă ea.

Majoritatea victimelor se înregistrează în provincia Balucistan (sud-vest), unde 39 de persoane au murit înecate sau electrocutate de linii electrice avariate.

Mosonul, care durează de obicei din iunie şi până în septembrie, este esenţial în irigarea plantaţiilor şi trconstituirea resurselor de apă ale subcontinentului indian.

Însă el aduce anual un val de drame şi distrugeri.

Casele din Pakistan, adesea puţin solide, mai ales în zona rurală, sunt uşor luate de viituri, care pot distruge părţi ample de terenuri arabile.

Cele mai devastatoare inundaţii din istoria recentă a Pakistanului au avut loc în 2010, când revărsări de ape au inundat o cincime din ţară, au ucis 1.800 de oameni şi au afectat peste 20 de milioane de persoane - reprezentând 10% din populaţie.

Pakistanul este deosebit de vulnerabil la modificările climatice.

El este a opta cea mai ameninţată ţară de fenomene meteorologice extreme, potrivit unui studiu realizat de ONG-ul Germanwatch.

”Într-o zi este secetă, iar în dimineaţa următoare au loc revărsări fulger (...). Situaţia este gravă în Pakistan”, avertizează Sherry Rehman.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite