Coreea de Sud schimbă reglementările industriei maritime, după scufundarea feribotului Sewol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul sud-coreean a anunţat noi schimbări ale legislaţiei cu scopul de a repara „relele profunde” care au favorizat apariţia tragediei de luna trecută, potrivit spuselor premierului Jung Hong-won, când feribotul Sewol s-a scufundat având la bord peste 400 de pasageri şi în urma căruia mai mult de 300 de oameni sunt morţi sau dispăruţi.

În timp ce anchetatorii stabilesc legăturile între industria de transport maritim şi organele de reglementare, guvernul de la Seul a promis că va pune în aplicare noi reguli şi o supraveghere mai strictă a navelor sud-coreene de pasageri, relatează agenţia Associated Press.

În primul rând, toate informaţiile despre pasageri vor fi procesate electronic, precum şi datele privind vehiculele şi mărfurile aflate pe vasele cu turişti. Această măsură este menită să repare o breşă importantă de securitate, având în vedere că în prezent pasagerii îşi scriu singuri informaţiile persoanele pe o listă, la îmbarcarea pe vas. Este cunoscut faptul că mulţi alţi oameni, cum ar fi o parte din personalul navelor, nu îşi înregistrează datele, potrivit Associated Press.

În ceea ce priveşte tragedia feribotului Sewol, autorităţile cred că la bord se aflau 476 de persoane, dintre care doar 174 au fost salvate.

Cutiile negre, care înregistrează data, ora, amplasarea, viteza, direcţia, comunicaţiile navei şi condiţiile meteo în timpul navigării, vor fi instalate şi pe vasele sud-coreene, această măsuri fiind valabilă în prezent doar pentru feriboturile internaţionale şi fregatele de peste 3.000 de tone.

De asemenea, autorităţile în domeniul maritim vor reevalua zona coastei de sud a ţării, unde a avut loc accidentul tragic al feribotului Sewol, pentru a decide dacă este necesară stabilirea unui culoar special cu o limită de viteză. Zona în care a avut loc naufragiul este cunoscută pentru curenţii puternici şi pentru aglomerarea de insule.

Ministerul Oceanelor şi al Pescuitului iau în considerare posibilitatea de a prelua responsabilitatea de a supraveghea implementarea şi aplicarea măsurilor de securitate. Această sarcină revine Asociaţiei Transportorilor Maritimi, organizaţie privată, cea mai importantă afacere a acesteia fiind vânzarea de asigurărilor către companiile de transport maritim şi operatorii maritimi.

 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite