Coreea de Nord, pe cale să-l expulzeze pe militarul american care a intrat ilegal pe teritorul său în iulie

0
Publicat:

Coreea de Nord este pe cale să-l expulzeze pe militarul american Travis King, care a intrat ilegal pe teritoriul său în iulie, trecând graniţa dinspre Coreea de Sud, relatează Reuters, AFP şi Yonhap, citând agenţia de stat nord-coreeană KCNA.

 Soldatul american Travis King: FOTO Facebook
Soldatul american Travis King: FOTO Facebook

Organul competent al Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) a decis (după finalizarea anchetei) expulzarea lui Travis King, soldat al armatei americane care a pătruns ilegal pe teritoriul RPDC", a anunțat KCNA, fără a da alte detalii, potrivit Agerpres, care citează agențiile enumerate.

Militarul american Travis King, care a „dezertat" în iulie în Coreea de Nord, abia ispăşise o pedeapsă de două luni într-o închisoare sud-coreeană.

A trecut în Coreea de Nord amestecându-se într-un grup de turişti

KCNA a confirmat luna trecută că Travis King a fost reţinut de Phenian şi că acesta a încercat să scape de „relele tratamente şi discriminarea rasială din armata americană".

Travis King ar fi trebuit să se întoarcă în SUA după problemele sale cu justiţia sud-coreeană, dar pe 18 iulie a trecut în Coreea de Nord amestecându-se într-un grup de turişti care vizitau zona demilitarizată ce separă cele două Corei.

Soldatul a fost condamnat la închisoare în Coreea de Sud în legătură cu un scandal dintr-un bar şi o altercaţie cu poliţia şi ar fi urmat să se confrunte cu sancţiuni disciplinare şi în SUA.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite