Convorbire telefonică Putin-Netanyahu. Premierul israelian i-a reproșat liderului de la Kremlin poziția anti-israeliană privind războiul împotriva Hamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După reuniunea cabinetului de război de la Ierusalim de astăzi, Benjamin Netanyahu a avut o convorbire telefonică de 50 de minute cu președintele rus Vladimir Putin.

Foto Arhivă
Foto Arhivă

Biroul primului ministru israelian precizează că, în timpul convorbirii telefonice de astăzi cu președintele rus Vladimir Putin, premierul Benjamin Netanyahu și-a exprimat nemulțumirea față de poziția anti-israeliană privind războiul împotriva Hamas, prezentată de oficialii Moscovei la ONU și în alte foruri internaționale.

Într-un comunicat, biroul premierului afirmă că acesta și-a exprimat "criticile hotărâte față de cooperarea dintre Rusia și Iran".

El a subliniat că orice altă țară care ar fi suferit un atac terorist echivalent cu atacul Hamas din 7 octombrie ar fi reacționat la acesta cu cel puțin aceeași forță cu care a reacționat Israelul.

Netanyahu și-a exprimat, de asemenea, aprecierea pentru eforturile rusești care au determinat Hamas să elibereze un bărbat israeliano-rus ținut ostatic în Gaza, se arată în declarație.

Două femei israeliano-ruse au fost, de asemenea, eliberate ca urmare a presiunilor Moscovei, dar acestea nu au fost menționate de Netanyahu, deoarece au fost incluse ulterior în schimbul de ostatici de a doua zi, iar Israelul a eliberat prizonieri palestinieni din domeniul securității pentru ele, potrivit biroului remierului.

Netanyahu i-a cerut, de asemenea, lui Putin să facă presiuni asupra Crucii Roșii pentru a asigura vizite la ostaticii rămași și pentru a le livra medicamente.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite