Contribuabilii israelieni au plătit întreţinerea unei reşedinţe private a premierului Netanyahu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benjamin Netanyahu, premierul israelian FOTO Reuters
Benjamin Netanyahu, premierul israelian FOTO Reuters

Contribuabilii israelieni, furioşi din cauza măsurilor de austeritate planificate de guvern, au plătit 88.000 de dolari anul trecut, în costuri de întreţinere, pentru o reşedinţă privată a premierului Benjamin Netanyahu.

Potrivit ziarului Haaretz, citat de France Presse, această reşedinţă spaţioasă de la malul mării nu este niciodată utilizată în scopuri profesionale şi este locuită doar de familia Netanyahu în timpul vacanţelor şi la sfârşit de săptămână.

Informaţia publicată de cotidianul Haaretz, potrivit căreia cheltuielile de întreţinere s-au ridicat la 88.000 dolari pe an pentru casă, piscină şi grădină, a apărut în condiţiile în care un proiect de buget de austeritate, care prevede mai ales creşterea impozitelor, trebuie prezentat parlamentului înainte de sfârşitul lunii iulie. Mii de israelieni au protestat sâmbăta trecută faţă de acest proiect.

Netanyahu a fost deja criticat la mijlocul lunii mai, după o serie de informaţii apărute în presă, potrivit cărora şi-a instalat un pat dublu în avionul închiriat cu care s-a deplasat la funeraliile lui Margaret Thatcher, extravaganţă care i-ar fi costat pe contribuabili aproape 100.000 de euro.

Presa a dezvăluit, de asemenea, că toate cheltuielile pentru reşedinţă şi reprezentanţa premierului la Ierusalim au crescut cu aproape 75% între 2009 şi 2012, în timpul primului său mandat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite