Ce mesaj vrea Poroşenko să-i transmită personal lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko are un mesaj pentru omologul său rus Vladimir Putin şi vrea ca liderul de la Casa Albă Donald Trump să i-l transmită personal în cursul summitului G20 de la Buenos Aires (Argentina), programat în acest weekend.

Petro Poroşenko vrea ca Donald Trump să-i transmită un mesaj din partea sa lui Vladimir Putin. El şi-a exprimat această dorinţă într-un interviu oferit NBC News marţi, la două zile de la incidentul naval din strâmtoarea Kerci, soldat cu sechestrarea a trei nave ucrainene şi capturarea a 24 de marinari ucraineni de către Garda de Coastă rusă.

Întrebat cum ar suna mesajul său pentru liderul de la Kremlin, preşedintele ucrainean a răspuns: „Domnule Putin, vă rog, plecaţi din Ucraina“.

Pe de altă parte, Poroşenko a declarat că militarii ucraineni sunt pregătiţi să-şi apere ţara.

„Vom lupta pentru libertatea noastră, vom lupta pentru democraţia noastră şi vom lupta pentru pământul nostru. Ruşii vor plăti un preţ imens dacă ne vor ataca“, a promis el.

Totodată, Poroşenko a spus că se bazează pe sprijinul Statelor Unite.

Anterior, preşedintele ucrainean a avertizat că există riscul unui „război total“ cu Rusia.

El a instituit legea marţială în ţară, care a intrat în vigoare astăzi pentru o durată de 30 de zile.

În contexul acestui episod de tensiuni ruso-ucrainene, Trump a anunţat că ia în calcul să nu se mai întâlnească cu Putin la Buenos Aires.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite