Breșă majoră de securitate în parlamentul indian la 22 de ani de la un atac mortal

0
Publicat:

Doi bărbați au intrat miercuri în camera inferioară a parlamentului indian, în urma unei breșe importante de securitate care a avut loc la aniversarea unui atac mortal asupra instituției în urmă cu 22 de ani, scrie IndianExpress.

Parlament Indian FOTO: PradeepGaurs/Shutterstock
Parlament Indian FOTO: PradeepGaurs/Shutterstock

Atacul poate fi văzut pe filmare la 2:32:15, iar lansarea fumigenelor la 6:14:00

Înregistrările video ne arată un bărbat care sare peste pupitre și scaune alergând spre scaunul președintelui parlamentului indian, în timp ce legislatorii panicați încercau să-l oprească.

Un al doilea bărbat care se afla în tribuna vizitatorilor a fost văzut aruncând fumigene galbene în interiorul clădirii. Evenimentul a dus la sistarea sesiunii parlamentare pentru scurt timp, în timp ce oficialii s-au îndreptat spre exteriorul clădirii.

Alte două persoane din afara clădirii au fost văzute scandând sloganuri, în timp ce poliția s-a adunat în jurul lor.

Toate cele patru persoane au fost arestate, iar bunurile lor au fost confiscate, a declarat Om Birla, președintele camerei inferioare a parlamentului, în timp ce parlamentul și-a reluat activitățile.

Parlamentarii din opoziție și-au exprimat îngrijorarea cu privire la încălcarea securității.

„Problema este foarte gravă”, a declarat Mallikarjun Kharge, liderul principalului partid de opoziție din India, Congresul. "Este vorba despre modul în care două persoane au reușit să intre înăuntru în ciuda unei securități atât de elaborate și să provoace o breșă de securitate", scrie aussiedlerbote.de.

Parlamentul indian a fost atacat de mai multe persoane înarmate pe 13 decembrie 2001, când și-au pierdut viața 9 persoane și au fost rănite alte 18. După atac New Delhi a acuzat grupuri teroriste legate de Pakistan pentru acel atac, ceea ce a adâncit și mai mult relațiile tensionate și a împins cele două națiuni înarmate nuclear în pragul războiului.

Premierul Indiei, Narendra Modi, a adus un omagiu persoanelor care și-au pierdut viața în acel incident mai devreme miercuri.

„Astăzi, ne amintim și aducem un omagiu din inimă curajosului personal de securitate martirizat în atacul asupra Parlamentului din 2001. Curajul și sacrificiul lor în fața pericolului vor rămâne pentru totdeauna gravate în memoria națiunii noastre”, a scris el pe X.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite