Bolivia: Evo Morales, președinte al țării în perioada 2006-2019, dorește să candideze în 2025

0
Publicat:

Fostul președinte al Boliviei Evo Morales, care fost în fruntea țării din 2006 până în 2019, a anunțat la sfârșitul săptămânii că intenționează să candideze la președinție în 2025, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Fostul președinte Evo Morales FOTO: EPA-EFE
Fostul președinte Evo Morales FOTO: EPA-EFE

"Am decis să acceptăm cererile activiştilor noştri şi ale atâtor surori şi fraţi (...) de a fi candidat la preşedinţia Boliviei noastre iubite", a declarat pe reţelele de socializare fostul președinte, în conflict cu actualul preşedinte Luis Arce, moştenitorul său politic, ales în 2020.

Evo Morales, în vârstă de 63 de ani, a acuzat administrația Arce că încearcă să-l îndepărteze din viața politică a țării, în special implicându-l special în cazuri de corupţie.

Partidul aflat la putere pe care l-a creat, MAS (Mişcarea către Socialism), condus astăzi de Luis Arce, trebuie să decidă în cadrul unui congres săptămâna viitoare data primarelor interne.

Există însă în discuție eligibilitatea lui Morales pentru o nouă candidatură. Ministrul justiției, Ivan Lima, a precizat că este necesară o decizie a Curții Constituționale a Boliviei, care să indice dacă fostul președinte are dreptul legal să candideze pentru al patrulea mandat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite