Fostul preşedinte bolivian Evo Morales, vizat de un mandat de arestare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte bolivian Evo Morales FOTO Arhivă
Fostul preşedinte bolivian Evo Morales FOTO Arhivă

Parchetul bolivian a emis miercuri un mandat de arestare pe numele fostului preşedinte Evo Morales, aflat în exil în Argentina. Morales este acuzat de rebeliune, terorism şi finanţare a terorismului.

Mandatul, semnat de procurorii Jhimmy Almanza şi Richard Villaca, ordonă forţelor de ordine „să procedeze la arestarea şi aducerea lui Juan Evo Morales Ayma la sediul Ministerului Public“.

Preşedinte al Boliviei în perioada 22 ianuarie 2006 - 10 noiembrie 2019, Morales este acuzat de rebeliune, terorism şi finanţare a terorismului.

Un act „injust“ şi „ilegal“, potrivit liderului socialist din America Latină.

Pe lângă Morales, procurorii au emis un mandat de arestare şi pe numele lui Faustino Yucra Yarwi. Acesta este suspectat că l-a ajutat pe fostul preşedinte bolivian să încurajeze protestele contra guvernului preşedintelui interimar Jeanine Anez.

Evo Morales, primul preşedinte indigen din istoria Boliviei, a fost nevoit să demisioneze la 10 noiembrie sub presiunea străzii, care îl acuză de fraudă. Plecat iniţial în exil în Mexic, Morales se află de săptămâna trecută în Argentina, care i-a acordat statutul de refugiat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite