Bază americană de drone şi convoi european, atacate de militanţii somalezi al-Shabaab

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bază militară a SUA, folosită pentru a lansa drone, şi un convoi militar european au fost lovite în atacuri separate care au avut loc în Somalia.

Un jurnalist Reuters a văzut un vehicul blindat avariat grav, pe care era lipit un autocolant cu steagul Italiei în capitala Somaliei, Mogadishu, luni. Nu se ştie dacă există victime.

Ministerul italian al Apărării a transmis, printr-un comunicat, că un convoi militar italian a fost lovit de o explozie. Nu au fost raportate persoane rănite până la acest moment, a menţionat ministerul.

Tot luni, o bază a forţelor speciale americane din oraşul Baledogle a fost ţinta unui atac cu bombă, urmat de un atac armat, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters.

Grupul insurgent al-Shabaab a revendicat atacul: „În primele ore ale dimineţii de luni, o unitate de elită din brigada Harakat al-Shabaab al-Mujahideed a lansat un raid asupra bazei militare americane”, a transmis gruparea. „După ce au pătruns în perimetrul bazei puternic fortificate, războinicii s-au angajat într-o luptă armată intensă”.

Baza se află la aproximativ 100 de kilometri vest de Mogadishu. Aceasta este folosită pentru operaţiunile cu drone ale SUA împotriva al-Shaabab, o grupare care are legături cu al-Qaida, care controlează părţi extinse din Somalia, precum împotriva Statului Islamic din Somalia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite