UPDATE Explozii şi împuşcături la un hotel de lux din capitala Kenyei. Atacul a fost revendicat de o organizaţie teroristă dintr-o ţară vecină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două explozii şi împuşcături s-au auzit marţi la un hotel de lux din Nairobi, capitala Kenyei, spun martori de la faţa locului citaţi de agenţia de presă Reuters. Al-Shabaab, o organizaţie teroristă din Somalia, a revendicat acest act.

UPDATE Potrivit AFP, cel puţin cinci persoane au murit în acest atac. Bilanţul este provizoriu.

UPDATE Atacul a fost revendicat de gruparea islamistă somaleză al-Shabaab.

„Suntem în spatele atacului din Nairobi“, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al acestei organizaţii teroriste.

Un agent de pază a declarat pentru AFP că a văzut „patru bandiţi“ coborând dintr-o maşină şi deschizând focul.

- Ştirea iniţială

„Suntem atacaţi“, a spus mai devreme pentru Reuters un martor care lucrează într-un birou din interiorul Hotelului DusitD2.

Posturile locale de televiziune au difuzat imagini cu coloane de fum ridicându-se din zona hotelului respectiv.

Un jurnalist Reuters relatează că a văzut mai multe maşini arzând în apropiere de intrarea în hotel.

O femeie aflată într-un imobil vecin a spus că a auzit împuşcături. „Apoi am văzut oameni începând să alerge cu mâinile ridicate. Unii dintre ei au intrat într-o bancă pentru a se ascunde“, a adăugat ea.

Forţele de ordine au stabilit un perimetru de securitate în zonă, potrivit comandantului Poliţiei din Nairobi, Philip Ndolo.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Kenyene nu a exclus pista unui atac terorist.

„Ne pregătim de cel mai grav incident care s-ar putea produce, chiar şi de un atac terorist“, a declarat Charles Owino pentru Citizen Television.

Nairobi este adesea teatrul unor jafuri violente, dar şi al unor atacuri orchestrate de islamişti din Somalia, un stat din vecin aflat în haos.

În 2013, 70 de persoane au fost ucise într-un atac terorist revendicat de al-Shabaab asupra centrului comercial Westgate din Nairobi.

Imagine indisponibilă

FOTO Twitter @AmichaiStein1

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite