Australia: cele mai puternice incendii de vegetaţie din ultimii zece ani au distrus peste 50.000 de hectare şi o sută de case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiile masive de vegetaţie au continuat să avanseze vineri dimineaţă, în sud-vestul Australiei, provocând distrugerea a peste 50.000 de hectare, precum şi a o sută de case, potrivit celui mai recent bilanţ al pompierilor statului New South Wales, informează BBC.

Autorităţile australiene au confirmat că un bărbat în vârsta de 63 de ani a murit în timp ce încerca să lupte cu flacările pentru a-şi proteja casa. „Situaţia este dinamică şi foarte periculoasă”, a precizat şeful pompierilor din stat, Shane Fitzsimmons, citat de Mediafax.

Prim-ministrul Tony Abbott a vizitat oraşul Winmalee din Munţii Albaştri, situat la aproximativ 70 de kilometri vest de Sydney, una din zonele cele mai afectate de incendii.

Deşi incendiile de vegetaţie se produc des pe continentul australian, în acest an au apărut mai devreme din cauza temperaturilor ridicate, de aproximativ 35 de grade Celsius, înregistrate în acest sezon.

Autoritaţile au declarat că unele flăcări ating chiar şi 20-30 metri înălţime. În prezent, peste 2.000 de pompieri se luptă cu incendiile, trei fiind deja răniţi. Cu toate acestea, în foarte multe zone flacările au  scăpat de sub control.

Şeful serviciului de pompieri al statului New South Wales, Rob Rogers, a declarat că incendiile din acest an sunt cele mai puternice pe care le-a văzut în mai bine de un deceniu. Tot el a atenţionat că nu se aşteaptă la o îmbunătăţire a situaţiei în perioada următoare. „Avem sute de kilometri de foc în faţa noastră", a mai spus Rob Rogers.

Incendii devastatoare în Australia. Un mort şi 100 de case distruse în apropiere de Sydney

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite