Un minor palestinian, împuşcat fatal în Ierusalimul de Est după ce a înjunghiat doi poliţişti israelieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Un băiat care a comis un atac cu cuţitul vizând forţe israeliene, soldat cu doi răniţi la Ierusalim, în Oraşul Vechi, a fost ucis prin împuşcare, anunţă poliţia israeliană, relatează AFP.

Doi membri ai Poliţiei israeliene de Frontieră au fost ”înjunghiaţi” în apropierea unei şcoli talmudice (yeshiva) pe strada al-Wad, care traversează cartierul musulman, în Oraşul Vechi din Ierusalimul de Est, anunţă într-un comunicat poliţia.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al poliţiei a confirmat că atacatorul a fost ucis prin împuşcare de către forţe de ordne.

Potrivit poliţiei israeliene este vorba despre un băiat în vârstă de 16 ani care locuia în Ierusalimul de Est, sectorul palestinian al oraşului sfânt, ocupat din 1967 de către Israel, iar apoi anexat.

Cei doi poliţişti au fost evacuaţi către Spitalul Hadassah din Ierusalim, a anunţat într-un comunicat United Hatzalah, un serviciu de salvare, care le-a acordat primul ajutor.

”Am îngrijit o femeie rănită moderat şi un bărbat rănit uşor în incident. I-am evacuat către Spitalul Hadassah”, declară în comunicat un salvator, Yechiel Stern.

Ierusalimul, Cisiordania ocupată şi Israelul sunt, din octombrie 2015, teatrul unor atacuri antiisraeliene comise cel mai adesea de către tineri palestinieni izolaţi.

Aceste violenţe au scăzut în intensitate, dar continuă sporadic.

Aproximativ 200.000 de israelieni locuiesc în Ierusalimul de Est, unde trăiesc 300.000 de palestinieni.

Colonizarea israeliană - ilegală în dreptul internaţional - continuă în toate guvernele israeliene din 1967 încoace.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite