Armata israeliană afirmă că deține controlul în localitățile atacate de Hamas

0
Publicat:

Forțele de Apărare ale Israelului deţin „controlul total” asupra localităţilor din sudul țării atacate de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, a anunţat luni un purtător de cuvânt militar.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

„Avem controlul total al comunităţilor”, a declarat generalul Daniel Hagari într-o intervenţie televizate.

Totuși, generalul Hagari a avertizat că „s-ar putea să existe încă terorişti în zonă”.

Totodată, el a confirmat informația precum că Israelul mobilizează aproximativ 300.000 de rezervişti ca răspuns la atacul masiv lansat sâmbătă dimineață de militanţii Hamas din Fâşia Gaza asupra sudului Israelului şi soldat, potrivit ultimului bilanț disponibil, cu peste 700 de decese în rândul israelienilor.

Potrivit lui Daniel Hagari, printre cei decedaţi se află şi 73 de membri ai forţelor israeliene de securitate.

„Niciodată nu am mobilizat atât de mulţi rezervişti în acelaşi timp. Vom merge în ofensivă”, a spus generalul israelian.

Un motiv de îngrijorare pentru Israel este soarta celor peste 100 de cetăţeni de-ai săi răpiţi de militanţii palestinieni şi duşi în Fâşia Gaza, notează Agerpres, care citează agenții internaționale de presă.

Israelul a declarat stare de război şi a răspuns cu un bombardament intens asupra unor obiective ale Hamas din Fâşia Gaza. Peste 400 de palestinieni sunt declarați morți până acum. În plus, alte mii de persoane au fost rănite de ambele părţi în ultimele 48 de ore.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite