Peste 200 de persoane au fost rănite în explozia de la Stepanakert

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea celor mai mulți dintre răniți este evaluată ca gravă sau extrem de gravă, a declarat ombudsmanul din Nagorno-Karabah, Gegham Stepanyan.

Stepanakert. Foto: Shutterstock
Stepanakert. Foto: Shutterstock

Peste 200 de persoane au fost rănite în urma exploziei într-un depozit de benzină de pe drumul Stepanakert-Askeran din Nagorno-Karabah, a relatat portalul 24News din Erevan citându-l pe ombudsmanul regional Gegham Stepanyan.

"Numărul celor răniți în urma exploziei rezervorului de benzină depășește 200 de persoana. Starea celor mai mulți dintre ei este evaluată ca gravă sau extrem de gravă. Capacitățile medicale ale Artsakh (republica nerecunoscută Nagorno-Karabah - TASS) nu sunt suficiente pentru a salva viețile oamenilor. Este urgent să folosiți ambulanța aeriană”, a spus  Stepanyan.

Explozia a avut loc în jurul orei locale 20:00 (19:00 ora Bucureștiului). Victimele au fost duse la centrele medicale din Stepanakert. Numărul mare de răniți se datorează faptului că mulți oameni care încearcă să plece în Armenia se strânseseră în apropierea depozitului de benzină în condiții de deficit acut de combustibil. Nagorno-Karabah a fost blocat timp de nouă luni.   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite