15 străini reținuți la Ankara sub suspiciunea de legături cu ISIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne din Turcia, Ali Yerlikaya, nu a precizat cetățenia celor reținuți.

Foto: http://www.aliyerlikaya.com.tr/index.php/basin-kiti/
Foto: http://www.aliyerlikaya.com.tr/index.php/basin-kiti/

Serviciile de informații turce au reținut 15 străini la Ankara sub suspiciunea de legături cu gruparea teroristă Stat Islamic (IS), a anunțat șeful Ministerului Afacerilor Interne din Turcia, Ali Yerlikaya.

În cadrul activităților desfășurate de Departamentul Antiterorism al Direcției de Securitate Ankara, au fost reținuți 15 cetățeni străini, a căror implicare în activitățile Statului Islamic a fost stabilită”, a scris ministrul pe X (fostul Twitter). El nu a precizat însă cetățenia celor reținuți.

Operațiunea a fost desfășurată pe fundalul unui atac petrecut pe 28 ianuarie în Biserica Catolică din Istanbul, unde doi susținători ai SI au deschis focul și au ucis un cetățean turc.

60 de persoane au fost reținute în legătură cu atacul armat din biserica din Istanbul, dintre care 26 au fost expulzate din Turcia, iar 34 au fost aduse în instanță pentru a alege o măsură preventivă. Potrivit anchetei, în violențe au fost implicați militanți ai așa-numitei celule tadjice „Vilayat Khorasan” a grupării teroriste ISIS. S-a raportat anterior că deținuții, cu excepția a trei rezidenți ai Turciei, sunt cetățeni ai Tadjikistanului. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite