Statele Unite ajută Ucraina cu sisteme antiaeriene împotriva dronelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite vor trimite Ucrainei un nou ajutor militar, în valoare de 275 de milioane de dolari şi destinat în principal consolidării apărării antiaeriene, mai ales împotriva dronelor, a anunţat vineri Casa Albă.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Purtătorul de cuvânt John Kirby a precizat că Statele Unite vor mai oferi Ucrainei noi muniţii de artilerie, în special rachete pentru lansatoarele HIMARS, precum şi piese de artilerie puternice de mare precizie montate pe blindate uşoare. Acest nou pachet de asistenţă militară ridică la circa 19,3 miliarde de dolari ajutorul militar oferit Kievului de către Washington după 24 februarie, când Vladimir Putin a declanșat războiul din Ucraina, relatează Agerpres, care citează AFP.

Armata ucraineană va dispune astfel de „noi capacităţi care îi vor consolida apărarea antiaeriană şi îi vor permite să facă faţă ameninţărilor reprezentate de drone”, a explicat Kirby.

Totodată, Kirby a ținut să sublinieze că „parteneriatul militar la scară extinsă” dintre Moscova și Teheran este „nefast” pentru Ucraina, ţările vecine Iranului şi „comunitatea internaţională”.

Potrivit serviciilor secrete americane, Moscova şi Teheranul au în vedere lansarea unei producţii comune de drone în Rusia. În plus, Rusia ar putea să achiziţioneze din Iran sute de rachete balistice.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite