Zelenski prezidează o reuniune de coordonare pentru întărirea frontierei cu Belarus

0
Publicat:

  Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a prezidat duminică o reuniune de coordonare în oraşul Luţk, în vestul Ucrainei, pentru a discuta, între alte teme, despre întărirea graniţei cu Belarus, transmite EFE.

sursa foto: Twiiter V. Zelenski
sursa foto: Twiiter V. Zelenski

"Luţk, Castelul Lubart, amplă reuniune de coordonare privind situaţia socială şi de securitate din regiunea Volînia", a scris preşedintele ucrainean pe Twitter.

Printre punctele discutate au figurat în primul rând graniţa şi situaţia din zona de graniţă cu Belarusul, a anunţat el, scrie Agerpres.

"În al doilea rând: consolidarea forţelor noastre de apărare şi securitate şi a întregii porţiuni de nord a graniţei, în fiecare regiune. Armata, forţele de ordine şi autorităţile locale au dat raportul", a adăugat Zelenski.

În şedinţa de coordonare organizată duminică de Zelenski s-a discutat despre statutul refugiaţilor, buget şi locurile de muncă, a mai scris preşedintele ucrainean.

"Sunt recunoscător tuturor din regiune care lucrează pentru a ne apropia tot mai mult de victorie!", se încheie mesajul postat de Zelenski.

Îngrijorările cu privire la Belarus au crescut atât în Ucraina, cât şi în mai multe ţări occidentale după ce s-a aflat că mercenarii Grupului Wagner urmau să se mute în această ţară, după eşecul rebeliunii din 24 iunie, şi unde li se pregăteşte o tabără cu o capacitate de 5.000 de soldaţi care poate găzdui şi echipamente de luptă.

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a insistat că Grupul Wagner este "cea mai experimentată unitate în lupte" şi că "poate servi apărării Belarusului dacă ţara este atacată", dar a dat asigurări că nimeni nu va fi atacat de pe teritoriul belarus, altfel spus, nici Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite