Zelenski, interviu din prima linie, despre obiectivele Ucrainei. Ce spune despre Putin și pierderile ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit, într-un interviu acordat postului de televiziune american Fox News, despre următoarele obiective ale Ucrainei în războiul cu Rusia, potrivit Digi 24.

Volodimir Zelenski la conferinta anuala din 2024 FOTO EPA EFE jpg

„Să ne apărăm este obiectivul numărul unu. Să continuăm povestea de succes de la Marea Neagră, și o vom face. Nu intru în detalii, dar rușii vor avea niște surprize. Deci, să apărăm sudul este important, să apărăm estul este la fel de important, acolo au peste 200.000 de soldați. Și, desigur, vom pregăti noi contaofensive, noi operațiuni. Însă, depinde de multe lucruri”, a declarat Zelenski

În acești doi ani, Rusia a ocupat regiunea Harkov și Ucraina a reușit să o elibereze, la fel cum a deblocat Marea Neagră pentru transportul de cereale și a distrus o mulțime de nave din flota Rusiei, a spus Zelenski adăugând că, deși anul trecut a fost în special complicat pentru forțele ucrainene, în ansamblu Ucraina „a făcut o treabă bună”, relatează Fox News.

Zelenski a subliniat valoarea găzduirii interviului într-o locație atât de periculoasă, foarte aproape de front: „Este foarte important pentru mine ... Statele Unite [trebuie] să vadă un război diferit în capitală și aici, mai aproape de linia frontului".

Zelenski a fost de acord că poporul rus ar putea crea o schimbare în țara lor și să-l înlăture pe Putin, dar această sarcină rămâne una lungă și dificilă, astfel că Ucraina trebuie să fie „puternică pe câmpul de luptă, să împiedice [Rusia] să ocupe ceva".

„Pozițiile sale vor fi mai slabe dacă, cu tot mai multe victime, oamenii din Rusia vor vedea acele îndoieli care vor fi împotriva acestui război", a explicat președintele ucrainean. „Acest val este ceva de care avem nevoie".

Când a fost întrebat despre pierderile suferite de forțele sale, Zelenski a dat un răspuns vag, oferind o cifră imprecisă de „zeci de mii” de soldați.

Zelenski insistă că, fără ajutorul din partea Occidentului, Ucraina nu va putea să-și mențină apărarea, și nici să îmbunătățească economia și stabilitatea țării, ceea ce i-ar putea permite să își relanseze producția de arme proprii. În special, Kievul are nevoie de „arme puternice, arme cu rază lungă, rachete cu bătaie lungă și artilerie".

„Nu este vorba despre tipuri, cu producția", a precizat Zelenski. „Creșterea ei în fiecare zi, da, și apărarea aeriană pentru a apăra oamenii, pentru a da posibilitatea, economia pentru a o crește înseamnă a da posibilitatea unei situații de securitate", a explicat el.

Întrebat despre atentatele la viața sa, președintele ucrainean a spus că, după a cincea tentativă, „nu mai este interesant pentru mine acum".

Întrebat când crede că se va încheia războiul, Zelenski a spus: „Lumea nu este cu adevărat pregătită pentru ca Putin să poată să-și piardă puterea. Lumea se teme de schimbările din Federația Rusă. Statele Unite și țările europene și sudul global pot alege.

În încheiere, Zelenski a lansat un avertisment: „Putin a încălcat toate liniile roșii. Este o persoană inadecvată, a fost o amenințare pentru întreaga lume, amenințând că va distruge NATO. Și va încerca să facă acest lucru. Așa că atunci când lumea va înțelege asta, atunci se termină. Așadar, în acel moment, războiul se va încheia."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite