Zelenski a discutat cu Macron despre „nevoile Ucrainei” în ceea ce priveşte armamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că a avut o discuţie cu omologul său francez, Emmanuel Macron, despre situaţia de pe front şi „nevoile Ucrainei” în materie de arme şi muniţii, mulţumind Franţei pentru „sprijinul său neclintit”, informează Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky, FOTO Profimedia
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky, FOTO Profimedia

„Am vorbit despre situaţia de pe câmpul de luptă şi despre nevoile Ucrainei în materie de apărare, care includ drone, artilerie şi muniţii, război electronic şi sisteme de apărare aeriană”, scris Zelenski pe platforma X. El a descris apelul drept „pozitiv şi concret”, mulţumind Franţei pentru „sprijinul neclintit”.

Elysée a confirmat că cei doi lideri au discutat „evoluţia situaţiei de pe teren şi nevoile Ucrainei”. „Preşedintele Republicii a reiterat hotărârea Franţei de a oferi tot sprijinul necesar, pe termen lung şi cu toţi partenerii săi, pentru a învinge războiul de agresiune al Rusiei”, potrivit AFP.

Cei doi lideri au vorbit, de asemenea, despre acordul bilateral de securitate pe care Franţa şi Ucraina intenţionează să-l încheie în curând, precum cel recent încheiat de Kiev cu Regatul Unit.

Sprijinul Franţei pentru Ucraina a provocat în ultimele săptămâni o escaladare a tensiunilor cu Rusia, care a criticat „frenezia militaristă” franceză în faţa promisiunii de noi livrări de arme către Kiev. Ambasadorul Rusiei în Franţa, Aleksei Meşkov, a fost convocat luni la Ministerul francez al Afacerilor Externe, după uciderea a doi angajaţi umanitari francezi în lovituri ruse în Ucraina, săptămâna trecută.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite