Zeci de percheziții la fermele din Portugalia unde erau exploatate victime ale traficului de persoane, inclusiv din România

0
Publicat:

Polițiștii portughezi au arestat astăzi 28 de suspecți de trafic de persoane și exploatare prin muncă, în urma perchezițiilor efectuate la ferme din regiunea de sud a Portugaliei, Alentejo, potrivit Reuters.

Sute de polițiști au participat la operațiunea de combatere a traficului de persoane - Foto Arhiva
Sute de polițiști au participat la operațiunea de combatere a traficului de persoane - Foto Arhiva

Printre persoanele exploatate în fermele din Portugalia se numărau migranți din România, Republica Moldova, Ucraina, India, Senegal şi Pakistan. 

Se crede că persoanele aresate fac parte dintr-o grupare care exploata migranții din aceste țări, după ce îi atrăgeau în Portugalia cu promisiunea unui loc de muncă la ferme. 

Sute de polițiști portughezi au efectuat marți 78 de percheziții, au confiscat probe și au „identificat zeci de victime.

Cetățenii arestați sunt atât portughezi, cât și străini și sunt cercetați pentru  trafic de persoane, constituire de grup infracţional, complicitate la imigraţie ilegală, recrutare ilegală de forţă de muncă, extorsiune, spălare de bani şi vătămare corporală. 

Miercuri, un judecător îi va audia pe cei 28 de suspecți arestați. 

Astfel de cazuri sunt în creștere în Portugalia. Exploatarea prin muncă, în care migranții săraci sunt ținuți captivi și obligați să muncească fără plată, dar și traficul de persoane sunt în creștere în această țară,  mai ales în sectorul agricol. Oamenii sunt puși să muncească, documentele și salariile le sunt confiscate, iar spațiile în care sunt cazați sunt mizere. 

Autoritățile portugheze au identificat 1.152 de victime ale traficului de persoane, în perioada 2016-2020, potrivit Consiliului Europei, însă numărul anchetelor, inculpărilor şi condamnărilor a fost mic pentru un fenomen atât de amplu, scrie Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite