Viktor Orban: Zidul dintre Ungaria şi Serbia ce va fi ridicat pentru a opri imigranţii ilegali va proteja spaţiul Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Orban. FOTO Bloomberg
Viktor Orban. FOTO Bloomberg

Zidul dintre Ungaria si Serbia. Premierul Ungariei, Viktor Orban, şi-a susţinut în timpul summitului Grupului de la Vişegrad, care s-a desfăşurat la Bratislava, decizia de a ridica la graniţa ţării sale cu Serbia un gard pentru a opri imigranţii clandestini, argumentul său fiind că prin această construcţie vor fi protejate şi alte state din spaţiul Schengen unde aceşti refugiaţi încearcă să ajungă, scriu agenţiile TASR şi MTI, citate de Agerpres.

Şeful executivului maghiar consideră că Ungaria este ţara europeană care a primit cei mai mulţi imigranţi ilegali, invocând cifra de 50.000 de noi refugiaţi de la începutul acestui an. Anterior, Orban vorbise de 54.000 de refugiaţi veniţi în ţara sa, potrivit „The Guardian”.

 Cum motivează Orban zidul dintre Ungaria şi Serbia

„Aparţin unei şcoli care spune că dacă o problemă este complicată, ea trebuie rezolvată în cel mai simplu mod cu putinţă. Aşadar, am decis să apelăm la cea mai simplă modalitate”, a explicat el decizia de a ridica pe toată lungimea graniţei cu Serbia un gard de sârmă ghimpată înalt de 4 metri, potrivit Agerpres.

Statisticile europene arată că cei mai mulţi imigranţi au ajuns în alte state, cum ar fi Italia sau Grecia, ceea ce infirmă cele afirmate de liderul maghiar. 

Orban a punctat faptul că în momentul în care Ungaria a fost primită în spaţiul Schengen, ţara s-a angajat să protejeze frontiera acestui spaţiu de liberă circulaţie, şi poate să se achite singură de această sarcină. 

La summitul Grupului de la Vişegrad (format din Slovacia, Cehia, Ungaria şi Polonia) a fost invitat şi preşedintele francez Francois Hollande. 

Toţi cei cinci şefi de stat ai ţărilor participante s-au pronunţat împotriva propunerii Comisiei Europene de a redistribui prin cote obligatorii între statele UE imigranţii ilegali veniţi din Africa şi Orientul Mijlociu.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri