VIDEO Un grup de ecologişti sumar îmbrăcaţi, protest mut în timpul dezbaterilor cu privire la opţiunile Brexit. Reacţiile parlamentarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 protestatari semi-dezbrăcaţi au fost arestaţi pentru comportament indecent după ce au dat buzna în galeria destinată publicului din Camera Comunelor „pentru a atrage atenţia politicienilor asupra asupra elefantului din cameră” – criza ecologică şi climatică”, după cum au explicat membrii grupului de activişti pentru mediu Extinction Rebellion.

Politicienii care dezbăteau intens opţiunile unui Brexit soft au strecurat jocuri de cuvinte în discurs, unii amuzându-se, alţii fiind luaţi complet prin surprindere, iar alţii rămânând concentraţi şi impasibili.

Ecologiştii s-au dezbrăcat şi s-au lipit cu spatele de peretele despărţitor de sticlă izolat fonic al galeriei destinate publicului. În urma refuzului de a părăsi voluntar încăperea, poliţia care iniţial nu a ştiut cum să reacţioneze sau de unde să înceapă a intervenit pentru a-i escorta afară, o femeie cu mască de elefant fiind luată pe sus, relatează The Guardian. Unii dintre ei şi-au lipit la propriu mâinile de peretele de sticlă. Abia după ce poliţia a „negociat” cu cei ce reuşiseră să-şi lipească bine mâinile de sticlă, ajutându-i să le desprindă de acolo, iar urmele de lipici au fost şterşe, incidentul ce a durat în jur de o jumătate de oră s-a încheiat. Cei de la The Guardian au remarcat că deşi întâmplarea a fost o sursă de distragere binevenită pentru unii, pentru alţii nu a reprezentat nimic, ei reluându-şi aceleaşi argumente, astfel că în fond Brexitul a rămas acelaşi Brexit în impas.

Membrii îşi pictaseră în gri sloganuri precum „Pentru toate formele de viaţă”,„Încetaţi să mai pierdeţi timpul”, „colapsul eco”, doi dintre ei purtând măşti de elefant.

„Vă sugerez să vă uitaţi în direcţia mea, mai degrabă decât în cealaltă direcţie, a spus laburistul Peter Kyle, cel care se afla la pupitru la începutul protestului, relatează The Independent.

Tot el a făcut apoi şi jocuri de cuvinte referitor la situaţie: „Adevărul gol-goluţ este, domnule Preşedinte de şedinţă, că 202 membri şi-au exprimat loial votul pentru acordul primului ministru de trei ori pănă acum” şi a menţionat o „intervenţie obraznică”.

La rândul său, conservatorul Justine Greening a spus despre un coleg că îşi„îmbracă” argumentul.

Conservatorul James Heappey şi-a găsit timp să pună pe Twitter o poză cu protestatarii, scrie Politico.

   

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite