VIDEO Ce zone controlează Rusia în Ucraina, după 100 de zile de la invazie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Zonele din Ucraina care au căzut în mâinile ruşilor, dar şi cele eliberate, au fost prezentate vineri într-un grafic publicat pe Twitter de canalul NEXTA.

Cu roşu sunt marcate teritoriile ocupate de armata rusă, iar cu verde, teritoriile care au fost eliberate de forţele ucrainene de-a lungul celor 100 de zile de război

Înainte de 24 februarie, Rusia ocupa 7% din teritoriul Ucrainei, inclusiv peninsula Crimeea, anexată în martie 2014. Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a declarat că în prezent aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei se află sub controlul Rusiei, ceea ce înseamnă că peste 2.600 de localităţi şi circa 125.000 de kilometri pătraţi, iar aproximativ 300.000 de km pătraţi din teritoriul ucrainean sunt ticsiţi cu mine şi obuze neexplodate.

Ucraina deplânge o lovitură economică gravă, reprezentând 35% din PIB.

„Pierderile noastre directe depăşesc astăzi 600 de miliarde de dolari”, a declarat recent Andrii Yermak, şeful biroului lui Zelenski.

 Bombardamentele şi atacurile neîncetate cu rachete ale Rusiei au transformat în ruine numeroase sate şi arii extinse din oraşe.

Potrivit Comisiei pentru Drepturile Omului a Parlamentului ucrainean, armata rusă a distrus aproape 38.000 de case şi blocuri de locuinţe. Circa 220.000 de persoane au rămas fără un acoperiş deasupra capului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite