VIDEO Alertă de inundaţie în Europa Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe locuinţe din sudul Germaniei, Cehia, Austria şi Elveţia au fost evacuate din cauza râurilor, care au început să aibă un nivel ridicat.

Atât Germania, cât şi Austria îşi pregătesc armata pentru a sări în ajutorul serviciilor de urgenţă.

O persoană a murit din cauza unei alunecări de teren lângă Salzburg, Austria, iar două persoane au murit în Cehia, infomează  „BBC News“.

Guvernul ceh a declarat stare naţională de urgenţă. Rob Cameron, corespondentul „BBC News“ la Praga, declară că situaţia este tensionată în capitala Cehiei.

Pompierii au început să ridice bariere împotriva inundaţiei, iar voluntari au ajutat prin a umple saci cu nisip, pentru că se aşteaptă ca râul Vltava să atingă un nivel foarte ridicat în Praga luni de dimineaţă.

Autorităţile sunt de părere că râul din Praga nu va atinge nivelul din 2002, atunci când zone din oraş au fost distruse, dar că va fi, totuşi, destul de ridicat încât să provoace pagube serioase.

Oraşele germane Passau şi Rosenheim au declarat stare de urgenţă. Autorităţile din oraşul Passau, care se află la confluenţa a trei râuri în Bavaria, afirmă că se aşteaptă ca Dunărea să atingă 10.5 metri până duminică noapte, astfel cerând ajutorul armatei germane. 

Vremea îşi face de cap. Alertă de inundaţii în Cehia şi ninsori în Rusia

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite