UPDATE | Incendiu în Skala Potamia din Thassos. MAE: „Românii să evite deplasările în zona afectată” FOTO & VIDEO

0
0
Foto Captură Video / Facebook / Forum Thassos
Foto Captură Video / Facebook / Forum Thassos

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri noapte în Skala Potamia, una dintre cele mai populare staţiuni de pe insula grecească Thassos. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să evite deplasările în zona afectată de flăcări.

UPDATE 12.30 Într-un comunicat de presă, MAE informează că, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice şi al oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă. În context, MAE recomandă cetăţenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu şi să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectaţi de efectele acestui incendiu.

Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenţie a situaţiei şi menţin permanent contactul cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale, în funcţie de solicitări.

De asemenea, MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Din cauză că focul a izbuncit noaptea, a fost imposibil ca elicopterele să intervină, astfel, că abia în această dimineaţă au putut veni să stingă flăcările.

Presa elenă scrie că mai mult de 100 de pompieri, cu 33 de autovehicule, intervin pentru a stinge incendiul. Au fost mobilizate şi 6 avioane şi 6 elicoptere, scrie Libertatea.

„Imediat, după ce a izbucnit incendiu, persoanele din jur au alertat autorităţile, care la rândul lor au intervenit foarte rapid. Din cauza vântului foarte puternic, vegetaţie, temperaturi ridicate şi secetă, flăcările s-au extins foarte rapid. S-a intervenit doar terestru, au fost foarte multe echipe mixte de voluntari. După ora 6:00 dimineaţa, au venit şi elicopterele şi avioanele.”, spune Dan Drăgan, român stabilit în Thassos, Forum Thassos şi Forum Grecia.

Potrivit presei elene, focul a scăpat de sub control, iar zonele Koinira şi Limenaria au fost evacuate. La primele ore ale dimineţii, Protecţia Civilă a trimis însă un mesaj de la 112 pentru a evacua oamenii din Koinira şi Limenaria. Un român a postat pe grupul Forum Thassos mesajul transmis de autorităţi.

mesaj incendiu Thassos / Foto Facebook

„Dacă aseară vedeam imagini cu flăcări roşii, acum vedem doar fum. Cred că autorităţile vor reuşi să restrângă aria incendiului. Turiştii nu au fost afectaţi de aceste incendii. Nici nu au fost panicaţi, ca alte dăţi. Facem apel la calm şi prin intermediul dumneavoastră. E bine ca aceştia să nu plece de la plajă sau cazare, astfel pot permite autorităţilor să se mişte foarte rapid. Aseară, doi voluntari au fost răniţi de un copac care a căzut, sunt ok acum. Sunt aproximativ 100 de pompieri care au intervenit , 30 de vehicule”, a mai declarat Dan Drăgan.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite