UPDATE Cel puţin 18 migranţi, inclusiv copii, s-au înecat în Marea Egee, încercând să ajungă în Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un emigrant intinde braţul de pe puntea de navei belgiene Godetia după ce a fost salvat în timpul unei misiuni de căutare şi salvare în Marea Mediterană FOTO AP / Arhivă
Un emigrant intinde braţul de pe puntea de navei belgiene Godetia după ce a fost salvat în timpul unei misiuni de căutare şi salvare în Marea Mediterană FOTO AP / Arhivă

Cel puţin 18 migranţi, printre care se aflau şi copii, s-au înecat în Marea Egee, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat, joi dimineaţa, la mică distanţă de coasta Turciei, transmite AFP online.

UPDATE 16.30 - Bilanţul morţilor a crescut la 18 refugiaţi înecaţi, potrivit relatărilor presei turce, citate de AFP.

Scafandrii din oraşul turc Izmir au intervenit şi au recuperat cadavrele, inclusiv cele ale mai multor copii şi căutau, joi după-amiază, cel puţin alte două persoane încă date dispărute. Printre refugiaţii care au fost salvaţi se află şi un copil în vârstă de un an.

Migranţii se aflau la bordul unei bărci de lemn supraaglomerate şi se îndreptau spre insula Lesbos din Grecia, potrivit presei turce.

Ambarcaţiunea s-a răsturnat din cauza valurilor mari, la o distanţa de circa trei kilometri de coasta turcă, în apropiere de Bademli, informează agenţia turcă Dogan. 

Numărul migranţilor care au pătruns anul acesta în Europa, pe uscat şi pe mare, a depăşit pragul de un milion, a anunţat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM).

Potrivit OIM, numărul sosirilor înregistrate până la 21 decembrie -1.005.504 - este de patru ori mai mare decât cel de anul trecut.

Cei mai mulţi migranţi - 816.752 - au pătruns pe continentul european după ce au traversat marea, ajungând astfel din Turcia în Grecia. Organizaţia adaugă faptul că, în total, 3.695 de migranţi s-au înecat anul acesta sau sunt daţi dispăruţi.

Migranţii care au luat cu asalt Europa sunt, în marea lor majoritate, originari din Siria, Irak şi Afganistan, ţări măcinate de conflicte.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite