Un sat situat în sudul Spaniei şi-a schimbat numele în semn de solidaritate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video YouTube
Foto: Captură video YouTube

Un sat situat în sudul Spaniei şi-a schimbat numele în Ucraina în semn de solidaritate cu cetăţenii ucraineni care au fost prinşi în războiul declanşat de Rusia, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Pe un indicator care se află în sensul giratoriu de la intrarea în sat, Fuentes de Andalucia a fost schimbat în Ucraina, alături aflându-se un steag pictat în culorile albastru şi galben. 

 „Obiectivul principal este acela de a creşte gradul de conştientizare despre conflictul din Ucraina, dar şi despre locurile în care ţările sunt în război în vremurile actuale”, a transmis Francisco Martinez pentru Reuters, pe strada Oraşul Kiev. 

Martinez a mai declarat că schimbarea numelui nu este un simplu gest. Locuitorii satului au strâns suma de 3.500 de euro în două zile pentru un centru care urmează să primească refugiaţi. Satul oferă cazare pentru 25 de refugiaţi în centru sau în cadrul unor familii. 

Un pensionar de 68 de ani a spus că va găzdui un cuplu ucrainean în casa sa. „Oamenii din Fuentes sunt foarte mândri de ceea ce facem”, a declarat bărbatul. „Deoarece locuiesc singur şi am o casă mare, m-am gândit să iau un cuplu ucrainean pentru o vreme”, a mai adăugat Rafael Osuna. 

  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite