Un mercenar din grupul Wagner a fost capturat de ucraineni în Zaporojie. Ce le-a spus forţelor ucrainene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Pustovetov s-a născut în 1984 şi este antreprenor militar al Regimentului 70 de puşcaşi motorizat staţionat în Republica Cecenă  FOTO: Ukrainska Pravda.
Dmitri Pustovetov s-a născut în 1984 şi este antreprenor militar al Regimentului 70 de puşcaşi motorizat staţionat în Republica Cecenă  FOTO: Ukrainska Pravda.

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au capturat un mercenar la grupului militar privat rus Wagner, care făcea o recunoaştere în apropierea satului Novoukrainka, astfel încât invadatorii să poată ajunge la Herson din direcţia Doneţk. Acesta a declarat că nu a văzut „ucraineni fericiţi”, aşa cum li se spusese acasă, informează Ukrainska Pravda.

Prizonierul, Dmitro Pustovetov, a spus că a trecut graniţa cu Ucraina pe 24 februarie, conform Ukrainska Pravda.

Acesta a stat alături de grupul său timp de două nopţi lângă Metiopol, apoi s-au mutat la Doneţk. Acolo, unitatea urma să se întâlnească cu Divizia 150 rusească şi să mărşăluiască împreună către Herson. 

Pe drum aceştia s-au oprit în apropierea satului Cernihivka, regiunea Zaporojie, unde lui Pustovetov i s-a dat sarcina de a merge în recunoaştere. Acesta a fost luat prizonier lângă satul Kuibişev.

El a declarat că şefii le-au transmis că „civilii îi vor întâmpina cu zâmbetul pe buze şi că sarcina lor este să elibereze oamenii de nazişti”. El a precizat că n-a dat de niciun nazist şi nu a văzut „ucraineni fericiţi”.

Dmitri Pustovetov s-a născut în 1984 şi este antreprenor militar al Regimentului 70 de puşcaşi motorizat staţionat în Republica Cecenă. Anterior, a fost comandant militar al grupului Wagner, luptând în Siria.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri