Un jurnalist german susţine că Papa a orbit la ochiul stâng şi are probleme cu auzul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict al XVI-lea FOTO Reuters
Papa Benedict al XVI-lea FOTO Reuters

Un jurnalist german, care l-a intervievat de mai multe ori pe Papa Benedict al XVI-lea, susţine că Suveranul Pontif are auzul deteriorat şi că a orbit la ochiul stâng.

Într-un interviu pentru publicaţia germană „Focus”, jurnalistul Peter Seewald a declarat că ultima oară când s-a întâlnit cu Papa, în urmă cu 10 săptămâni, auzul suveranului era deteriorat şi părea că orbise la ochiul stâng, notează „Los Angeles TImes”.

„Corpul lui a devenit atât de subţire încât croitorii nu prea ţin pasul cu modificarea constantă a hainelor. Nu le-am văzut niciodată atât de surmenat, de obosit”, a declarat Seewald.

Jurnalistul spune că Papa i-a mărturisit că „e un om bătrân, a cărui putere e tot mai slabă”. „Cred că am făcut destule”, i-a mai spus Papa lui Seewald la ultima lor întâlnire. Întrebat dacă intenţionează să se retragă, Papa Benedict al XVI-lea a replicat: „Depinde cât de mult mă va forţa puterea mea fizică să fac acest lucru”.

Duminică, Papa va rosti ultima sa binecuvântare în Piaţa Sfântu Petru, apoi pe 27 februarie va avea loc ultima audienţă generală, iar o zi mai târziu Papa, după ce va fi demisionat, va zbura cu elicopterul de la Vatican la Castelul Gandolfo, reşedinţa de vară a suveranilor pontifi, unde va petrece două luni.

Următorul Papă va fi ales de Conclavul celor 117 cardinali electori, aceştia urmând să se reunească în prima jumătate a lunii martie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite