UE pregăteşte noi sancţiuni împotriva Rusiei la împlinirea a doi ani de război

0
Publicat:

Uniunea Europeană vrea să anunţe un al 13-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei la împlinirea a doi ani de la începutul invaziei din Ucraina, pe 24 februarie, au declarat vineri surse diplomatice, potrivit AFP, citată de Agerpres.

UE vrea să anunţe un al 13-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei FOTO Shutterstock
UE vrea să anunţe un al 13-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei FOTO Shutterstock

Discuţiile sunt în derulare, au declarat diplomaţii citaţi, sub condiţia anonimatului, fără a oferi detalii.

Doi ani de agresiune 

Un înalt oficial al UE, a spus însă, sun condiţia anonimatulu că este de aşteptat ca sancţiunile să se concentreze asupra unor personalităţi şi organizaţii.

Potrivit acestuia, șeful politicii externe a UE, Josep Borrell,ţine foarte mult la ideea de a marca doi ani de agresiune (a Rusiei împotriva Ucrainei) cu un pachet de sancţiuni care vizează în principal persoane şi entităţi".

Cine sunt cei mai mari susţinători ai sancţiunilor

Statele baltice şi Polonia sunt printre cei mai mari susţinători ai sancţiunilor care vizează sectorul nuclear sau importurile de gaz natural lichefiat rusesc, dar alte state membre sunt mai reticente.

Țările UE au anunţat, în decembrie 3023, un al doisprezecelea pachet de sancţiuni, care a interzis importul de diamante ruseşti, un sector care reprezintă venituri de patru până la cinci miliarde de dolari pentru economia rusă.

Statele amintite iau în considerare, în coordonare cu ţările G7, modalităţi de utilizare a activelor ruseşti îngheţate, care se ridică la aproximativ 300 de milioane de dolari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite