UE critică Belarusul în privinţa libertăţilor fundamentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catherine Ashton
Catherine Ashton

Uniunea Europeană a criticat Belarusul în privința respectării libertăţilor fundamentale, relatează AFP. Oficialii europeni și-au exprimat îngrijorările în timpul unei întâlniri cu ministrul de Externe din Belarus, Serghei Martinov, ce a avut loc ieri la Bruxelles.

„Prezenţa ministrului de Externe din Belarus ne-a permis să îi transmitem profunda noastră îngrijorare cu privire la lipsa respectării drepturilor omului, statului de drept şi independenţei presei în Belarus", a subliniat Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă, Catherine Ashton, la finalul reuniunii ce a avut loc în cadrul Parteneriatului Estic al Uniunii.

„Am insistat asupra importanţei eliberării imediate şi reabilitării tuturor deţinuţilor politici" şi asupra organizării unor alegeri „libere şi echitabile în septembrie", a subliniat ea.

„Nu este posibil să existe deţinuţi politici în Europa", a adăugat şefa diplomaţiei europene.

În martie, Uniunea Europeană a înăsprit sancţiunile impuse începând din 2004 şi consolidate gradual împotriva regimului de la Minsk. 243 de membri ai regimului şi apropiaţi ai lor au averile de pe teritoriul UE blocate. Aceste persoane sunt, de asemenea, vizate de interdicţii de eliberare a unor vize de călătorie în spaţiul european.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite