Ucraina: Forțele Kievului raportează succese în direcția Bahmut și asupra unui pod din Crimeea

0
Publicat:

Ucraina anunță că forțele sale au atacat cu succes un pod terestru spre Crimeea, anexată de Rusia, și că înregistrează progrese în apropriere de Bahmut, relatează DPA, conform Agerpres.

Război in Ucraina FOTO: Profimedia
Război in Ucraina FOTO: Profimedia

Sâmbătă dimineață, podul Ciongar, care leagă Crimeea de regiunea Herson, a fost atacat și avariat și înregistrează progrese pe direcția Bahmut, a informat departamentul de comunicare strategică al armatei ucrainene.

Comandantul forțelor de ocupație ruse din Herson, Vladimir Saldo, a semnalat anterior mai multe atacuri cu rachete ucrainene asupra liniei de front, dar a afirmat că toate cele 12 proiectile au fost respinse.

Podul Ciongar ese o rută de aprovizionare cheie pentru armata rusă și a mai fost avariat în trecut în luna iunie de forțele ucrainene.

 Ministrul adjunct al apărării Anna Maliar a declarat că armata ucraineană avansează ''treptat, dar sigur'' în pe linia de sud, spre oraşele Melitopol şi Berdiansk.

Aceasta a adăugat, referindu-se la mișcarea contraofensivei de pe frontul din estul regiunii Donețk, ea a spus: ''Astăzi am avansat mai mult pe flancul sudic în jurul Bahmut''.

Trupele rusești au capturat orașul Bahmut în urmă cu câteva luni, după lupte cu mari pierderi și eforturi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite