Ucraina cere avioane de luptă: „Cea mai bună investiție în securitatea continentului”

0
Publicat:

Ministrul de Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba, a cerut din nou avioane de luptă F-16 pentru armata țării sale, susținând această investiție ar putea avea rezultate pozitive pentru securitatea Europei pe termen lung.

Dmitro Kuleba FOTO AFP
Dmitro Kuleba FOTO AFP

„Nu există niciun argument raţional pentru ca Ucraina să nu primească avioane de luptă moderne de tip occidental şi sunt convins că decizia va fi luată în cele din urmă”, a declarat Kuleba, citat într-un comunicat al Ministerului ucrainean de Externe.

„Furnizarea de avioane F-16 Ucrainei va fi cea mai bună investiţie a acestui deceniu în securitatea continentului european”, a subliniat Kuleba într-o intervenţie la Consiliul miniştrilor de Externe din UE ținut luni la Bruxelles.

Șeful diplomației ucrainene s-a arătat încrezător că ţările UE sunt în măsură să joace un rol de prim-plan în adoptarea deciziei de a livra Ucrainei avioane de luptă moderne, demonstrând astfel leadershipul strategic al blocului comunitar. El a subliniat că această decizie ar trebui luată cât mai curând posibil, transmite Agerpres, care citează agențiile de presă Unian și EFE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite