Ucraina anunţă că Rusia a lansat al doilea val de atacuri cu rachete: Peste 40 de militari şi zece civili ucraineni ucişi în primele ore. Situaţia din Mariupol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Autorităţile ucrainene dau asigurări că asigură controlul asupra oraşului Mariupol, un port strategic la Marea Azov situat la doar 15 kilometri vest de teritoriul separatist din Doneţk.

Anunţul cu privire la Mariupol vine după ce autorităţile ucrainene au declarat că au recucerit oraşul Şceastia.

Cel puţin şase avioane, două elicoptere şi zeci de vehicule blindate ale inamicului au fost distruse, se arată într-o informare a diplomaţiei ucrainene.

În schimb, în zona oraşului Herson (sud), în apropiere de peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, situaţia rămâne complicată, dar armata ucraineană susţine că respinge atacul.

Potrivit consilierului prezidenţial Oleksii Arestovici, cel puţin 40 de militari şi aproximativ zece civili ucraineni au fost ucişi în primele ore ale atacurilor armatei ruse în Ucraina.

Aceste pierderi umane au fost cauzate în primul val de lovituri cu rachete.

Un al doilea val de atacuri cu rachete a fost lansat de curând, afirmă autorităţile ucrainene.

„Nu, nu este o invazie rusă doar în estul Ucrainei, ci un atac de amploare din mai multe direcţii”, a scris ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba pe Twitter.

Armata ucraineană a suspendat operaţiunile în porturi. Operaţiunile pe cale ferată continuă în Ucraina.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite