Trump, la conferinţa de presă cu May: Imigraţia este „un lucru foarte negativ“ pentru Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump şi Theresa May susţinând o conferinţăde presă la Chequers FOTO EPA-EFE
Donald Trump şi Theresa May susţinând o conferinţăde presă la Chequers FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că imigraţia este „un lucru foarte negativ“ pentru Europa întrucât provoacă o „schimbare culturală“ şi probleme de securitate, transmite Reuters.

„Cred că (imigraţia, n. red.) este în curs de a schimba cultura, este un lucru foarte negativ pentru Europa. Ştiu că din punct de vedere politic nu este neapărat corect să spui asta, dar o declar sus şi tare“, a afirmat preşedintele american în cursul unei conferinţe de presă la finalul întrevederii sale cu Theresa May la Chequers, reşedinţa de vară a premierului britanic.

Ţările europene, a adăugat el, ar face bine „să aibă grijă de ele“.

„Schimbaţi cultura, securitatea de asemenea este în curs de a se schimba, vedeţi ce se întâmplă în ţări care nu avut niciodată nicio dificultate, nicio problemă. Este foarte trist, este cu adevărat o pierdere, iar eu nu cred că asta e bine pentru Europa“, a insistat liderul de la Casa Albă.

El a amnintit că a prevăzut victoria militanţilor pentru ieşirea din Uniunea Europeană la referendumul din iunie 2016. În opinia sa, victoria taberei pro-Brexit a avut loc datorită problemelor legate de imigraţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite