Transplant de organe record în Italia: Ficatul unei femei care a murit la vârsta de 100 de ani salvează o altă viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caz de transplant de oargane din Italia demn de Cartea Recordurilor, după ce ficatul unei femei care a trăit puțin peste 100 de ani a salvat o altă viață, conform publicației italiene Corriere della Sera.

Ficatul este compatibil și sănătos în ciuda vârstei pacientei donatoare Foto: Shutterstock
Ficatul este compatibil și sănătos în ciuda vârstei pacientei donatoare Foto: Shutterstock

După 100 de ani, 10 luni și o zi, o femeie, al cărei nume este anonim, a decis să facă ultimul cadou, așa cum hotărâse de mult, și anume să dăruiască viață unei alte persoane donându-și ficatul . Astfel ea a doborât și un record mondial, devenind cel mai în vârstă ca donator de organe din lume.

Translantul record a avut loc la spitalul San Giovanni di Dio din cartierul Torregalli din Florența și ficatul a fost implantat la un pacient internat la spitalul din Pisa. 

Conform Centrului Național de Transplant din Italia, ficatul este compatibil și sănătos în ciuda vârstei pacientei care l-a donat.

În Italia, peste 8.000 de persoane se află pe listele de așteptare pentru o nouă șansă la viață

În octombrie fusese înregistrat un alt caz record în care o femeie care a murit în Fabriano  (provincia Ancona, regiunea Marche) la 97 de ani și 7 luni devenise donator de organe. Cazuri privind donații similare în Italia au mai fost înregistrate la persoane de 97 de ani în anii 2003, 2008, 2018 și 2019.

Acest transplant a fost realizat după implementarea tuturor procedurilor avute în vedere pentru a garanta siguranța maximă a primitorului, în toate etapele procesului de îngrijire pre și post-transplant asigurate de toate structurile noastre implicate”, a explicat profesorul Paolo De Simone, directorul Unității Operative de Chirurgie Hepatică și Transplant Hepatic a Spitalului Universitar din Pisa.

Potrivit directorului Centrului Național de Transplant, Massimo Cardillo , acesta „este un eveniment excepțional care arată încă o dată, la câteva zile după prelevarea Fabriano, capacitatea tehnică și organizatorică a rețelei italiene de transplant de a exploata toate donațiile, chiar și cele ale persoanelor foarte în vârstă, pentru a răspunde eficient la cererile de transplant în număr de peste 8 mii de pacienți (în Italia)”. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite