Tragedia care a indignat Polonia: o copilă a murit de frig la 500 de metri de politiștii care ar fi trebuit să o salveze

0
Publicat:

Moartea Nataliei, o adolescentă în vârstă de 14 ani, răpusă de frig la 500 de metri de polițiștii care ar fi trebuit să o salveze, a stârnit valuri de indignare în Polonia. O anchetă urmează să stabilească dacă Poliția și-a făcut treaba după ce tatăl fetei a dat-o dispărută.â

Copila a murit de frig la 500 de metri de Poliție. FOTO captură video TVN24
Copila a murit de frig la 500 de metri de Poliție. FOTO captură video TVN24

Adolescenta a dispărut marțea trecută în localitatea Andrychów și a fost găsită mai târziu, în aceeași zi, în centrul orașului, slăbită și aproape înghețată. A fost dusă la spital, dar a murit pe fondul hipotermiei severe, a relatat televiziunea poloneză TVN24.

A stat în fața unui magazin ore bune, timp în care nimeni nu a ajutat-o

Site-ul local wadowice24.pl a relatat că poliția a fost sesizată marți dimineață cu privire dispariția fetei de 14 ani din Andrychów.

Adolescenta ar fi trebuit să meargă în apropiere de Kęty, dar n-a ajuns la destinație. I-a telefonat tatălui său că nu se simte bine și că nu știe unde se află.

Potrivit TVN24, tatăl a primit un apel de la fiica sa în jurul orei 8.17 dimineața. Într-o scurtă conversație aceasta a spus că „avea întuneric în fața ochilor, nu știa unde se află și că era zăpadă peste tot”.

Mai întâi, tatăl a căutat-o el însuși pe copilă, iar în jurul orei 10.30 s-a prezentat la secția  de poliție și a cerut ajutor pentru găsirea copilei. Poliția a publicat un anunț abia la începutul după-amiezii cu privire la dispariția și căutarea minorei. La scurt timp, adolescenta care stătuse ore întregi în frig, a fost găsită în viață de un bărbat, dar a murit mai târziu, la spital.

„Adolescenta a stat lângă unul dintre magazinele din Andrychów timp de câteva ore. Doar un singur locuitor s-a interesat de soarta ei. Acesta a mutat-o într-un magazin mai călduros” - a relatat portalul.

O anchetă aflată în curs de desfășurare urmează să stabilească dacă poliția și-a făcut treaba după anunțarea dispariției. 

Potrivit surselor TVN24, polițiștii au tratat cazul Nataliei, ca pe o „dispariție din custodie”,  încadrare care are o prioritate scăzută.  Un raport întocmit de inspectori de poliție cu experiență, care va evalua pe deplin acțiunile polițiștilor din Andrychów, este așteptat să fie gata în weekend.

La efectuarea autopsiei, moartea cerebrală a fost indicată de experți ca fiind cauza preliminară, care a survenit ca urmare a unui edem cerebral, provocat de o hemoragie intracerebrală masivă, a transmis procurorul.

Experții au identificat și caracteristici de degerături corporale. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite