Tony Blair are o nouă slujbă: fostul premier britanic luptă împotriva extremismului politic şi religios din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tony Blair este noul director al Consiliului European privind Toleranta şi Reconcilierea
Tony Blair este noul director al Consiliului European privind Toleranta şi Reconcilierea

La o săptămână după ce a părăsit slujba de reprezentant pentru Orientul Mijlociu din partea  SUA, ONU, UE şi Rusia, Tony Blair, fostul premier britanic, a anunţat că este noul director al Consiliului European privind Toleranţa şi Reconcilierea. El va lupta astfel împotriva extremismului politic şi religios din Europa.

Consiliul European privind Toleranţa şi Reconcilierea (ECTR) se descrie ca fiind „un organism de consiliere şi de opinii“. Consiliul face campanie în ţările Europei pentru adoptarea unor legi care să condamne negarea Holocaustului, creează definiţii mai clare ale termenilor „rasism“ şi „antisemitism“ şi obligă guvernele să plătească pentru securitatea sinagogilor şi şcolilor evreieşti, notează „Washington Post“.

Acest consiliu a fost fondat în 2007 de omul de afaceri rus, de origine iudaică Moshe Kantor, care acum este preşedintele organizaţiei. 

Tony Blair, care a fost prim-ministrul Marii Britanii între 1997 şi 2007, îl înlocuieşte pe fostul preşedinte polonez în funcţia de director al consiliului de administraţie, care îl include şi pe Jose Maria Aznar, fostul premier spaniol.

Tony Blair nu va fi plătit personal pentru noul rol, dar fundaţia sa va primi o donaţie anuală. Biroul său a refuzat totuşi să dezvăluie suma. Averea netă estimată a preşedintelui Consiliului, Moshe Kantor, este estimată la 2,4 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Kantor este şi preşedintele Congresului European Evreiesc.

Într-un articol publicat pe 4 iunie în „Times of London“, Blair şi Kantor au declarat că ECTR îşi propune să ajungă la mii de studenţi din Europa, în următorii doi ani, colaborând cu ei privind toleranţa rasială şi religioasă. „Este credinţa noastră fermă că nu religia sau credinţa cauzează sau instigă la conflict, ci abuzul religiei, care apoi devine o mască în spatele căreia se ascund cei înclinaţi spre distrugere şi moarte“, se arată în articol.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite