Supraviețuitoare a naufragiului din Sicilia, mărturie sfâșietoare: „Am strigat după ajutor, dar în jurul meu auzeam doar țipetele celorlalți”

0
Publicat:

O femeie, care se numără printre pasagerii aflați pe barca de lux care a naufragiat în largul coastei Siciliei, a vorbit despre clipele grele prin care a trecut. Pentru ca fiica sa de doar un an să nu se înece, ea a trebuit să o țină deasupra apei, conform BBC.

Iaht
Antreprenorul britanic Mike Lynch este dat dispărut. Foto: profimedia (Arhivă)

Femeia din Marea Britanie, Charlotte Golunski, partenerul său de viață și fiica de doar un an au fost salvați din iahtul de lux, Bayesian, în cursul dimineții de luni.   

La bordul ambarcațiunii Bayesian se aflau 10 membri ai echipajului și 12 pasageri. Iahtul s-a scufundat în apropierea coastei orașului Palermo, după ce în cursul nopții a fost lovit de o furtună violentă. 

La momentul scufundării iahtului, Golunski, partenerul său de viață și fiica sa se aflau pe punte, conform dezvăluirilor făcute pentru ziarul italian La Repubblica. Ea a susținut că  somnul le-a fost întrerupt de „tunete, fulgere și valuri care au făcut barca noastră să se miște” și că părea să fie „sfârșitul lumii”, până să fie azvârliți în apă.

„Timp de două secunde mi-am pierdut fiica în mare, apoi am ținut-o repede în brațe în toiul furiei valurilor”, a mai spus femeia.

Ea a reușit să-și ferească fiica de înec, ținând-o „cu toată puterea” deasupra apei.

Era întuneric. În apă nu-mi puteam ține ochii deschiși. Am strigat după ajutor, dar în jurul meu auzeam doar țipetele celorlalți”, a mai dezvăluit ea.

Mărturiile martorilor

11 persoane au reușit să scape din apele tulburi, după ce s-au urcat într-o barcă de salvare gonflabilă. Familia acesteia a fost transportată la spital pentru un control medical.

Karsten Borner, căpitan al unei nave din apropiere, a spus că echipajul său a primit la bord câțiva supraviețuitori, inclusiv trei care aveau răni grave.

 „Totul s-a întâmplat în foarte puțin timp”, a mărturisit Borner, pentru postul italian Rai.

Un pescar din zonă, Giuseppe, a povestit pentru Reuters că era la bordul unei bărci cu motor când a zărit „saltele și tricouri plutind în mare”.

Un alt pescar a spus că a văzut iahtul în timp ce se scufunda. Martorul era acasă atunci când a avut loc furtuna.

„Apoi am văzut barca, avea un singur catarg, era foarte mare”, a mărturisit el, pentru ziarul Giornale di Sicilia.

După puțin timp, el s-a dus în golful Santa Nicolicchia din Porticello, satul de pescari de lângă Palermo unde a avut loc incidentul, pentru a vedea  ce se întâmplă.

„Ambarcațiunea încă plutea, apoi dintr-o dată a dispărut. Am văzut-o scufundându-se cu ochii mei”, a spus el.

Amintim faptul că incidentul s-a soldat cu moartea unei persoane, iar alte șase, inclusiv  antreprenorul britanic Mike Lynch, sunt date dispărute. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite