Suedia ar putea furniza Ucrainei avioane de luptă Saab JAS 39 Gripen

0
Publicat:

Suedia a admis că ar putea furniza Ucrainei avioane de luptă avansate Gripen. Ministrul suedez al apărării, Pal Jonson, într-un interviu acordat la 28 martie 2024 pentru The Kyiv Independent, a dezvăluit că sunt în curs de desfășurare negocieri cu privire la transferul acestor avioane de luptă de ultimă generație către Ucraina.

FOTO  JAS Gripen
FOTO JAS Gripen

Acest anunț vine ca urmare a recentei integrări a Suediei în NATO, la 7 martie 2024, care se pare că a facilitat luarea în considerare a acestei opțiuni de către suedezi.

Avioanele de vânătoare Gripen ale Suediei, cunoscute pentru versatilitatea lor, pentru avionica avansată și pentru performanțele excelente în luptă, ar putea consolida în mod semnificativ apărarea aeriană și capacitățile ofensive ale Ucrainei. Saab JAS 39 Gripen este un avion de luptă multirol care excelează într-o gamă largă de scenarii de luptă, de la lupta aer-aer la misiuni de atac de precizie, arată defenseromania.ro. Designul său pune accentul pe manevrabilitate și capacitatea de a opera de pe piste scurte și improvizate, ceea ce îl face deosebit de potrivit pentru condițiile de luptă dificile din Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite