SUA înfiinţează un centru de operaţiuni pentru sprijin aerian în România şi Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lloyd Austin, şeful Pentagonului FOTO Inquam Photos / George Călin
Lloyd Austin, şeful Pentagonului FOTO Inquam Photos / George Călin

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a ordonat desfăşurarea de trupe suplimentare şi tehnică militară americane în diferite părţi ale Europei pe fondul invaziei ruse a Ucrainei pentru a sprijini în continuare aliaţii SUA din NATO, a declarat luni reporterilor un înalt oficial al apărării american, informează CNN.

Departamentul Apărării va trimite un total de 500 de militari în această nouă desfăşurare de trupe, a spus oficialul. Aceasta va include trimiterea aeronavelor de realimentare KC-135 în Grecia, dar oficialul nu a putut spune câte aeronave vor fi trimise sau de unde vor veni acestea în SUA.

Un centru de operaţiuni de sprijin aerian va fi desfăşurat în Polonia şi România, iar o companie de ordonanţă şi o companie de întreţinere vor fi trimise în Germania, a spus oficialul.

Companiile de aprovizionare şi întreţinere vor oferi „suport logistic suplimentar diviziei a treia de infanterie” din Germania, care este deja desfăşurată acolo, a spus oficialul.

Cu aceste desfăşurari suplimentare, SUA ajung la aproximativ 100.000 de militari staţionaţi în Europa, fie incluşi într-un sistem de rotaţie, fie cu prezenţă permanentă, a spus oficialul.

Decizia de a trimite aceste trupe şi tehnica militară s-a „bazat pe discuţiile pe care secretarul le-a avut cu preşedintele şi cu generalul (Tod) Wolters”, şeful comandamentului SUA în Europa”, a mai spus oficialul.

Desfăşurarea suplimentară „era deja oarecum prevăzută şi vine să contribuie la eforturile de apărare a spaţiului aerian al NATO”, a adăugat oficialul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite