Stella Ronner-Grubacic, numită ambasador al Olandei în România

0
0
Stella Ronner-Grubacic FOTO 24sata.hr
Stella Ronner-Grubacic FOTO 24sata.hr

Stella Ronner-Grubacic a fost numită ambasador al Olandei în România şi Republica Moldova. Actualul ambasador, Matthijs van Bonzel va face pasul către Spania, acesta anunţând pe Facebook că va părăsi Bucureştiul în septembrie, transmite Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe olandez a anunţat printr-un comunicat că Stella Ronner- Grubacic, actualmente director de comunicare în cadrul ministerului, a fost numită ambasador al Olandei în România şi Republica Moldova. Matthijs van Bonzel, cel care ocupă această funcţie în prezent, a fost numit ambasador în Spania. Acesta a anunţat pe Facebook că va pleca în noua misiune în luna septembrie.

„Am fost numit ambasador în Spania. O mare onoare. Vom pleca în septembrie. Ne va lipsi România. Cei doi copii vor rămâne aici”, a scris van Bonzel.

Diplomatul olandez a fost trimis în misiune la Bucureşti în decembrie 2011, dar a fost primit de preşedintele Traian Băsescu abia pe 8 mai 2012. Într-un interviu acordat agenţiei Mediafax în aprilie 2012, van Bonzel a fost întrebat cine este de învinovăţit pentru faptul că nu a fost chemat la Cotroceni pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare, iar acesta a spus că „este prerogativa oricărui şef de stat să primească ambasadori. Deci, asta este situaţia şi eu aştept invitaţia sa”.

Partidul Laburist din Olanda, aflat în opoziţie, ceruse anterior Ministerului olandez de Externe explicaţii în legătură cu amânarea acreditării ambasadorului olandez la Bucureşti, în contextul în care cercurile diplomatice considerau că România blochează acreditarea pe fondul disensiunilor privind aderarea la Schengen.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite