Silvio Berlusconi a relansat partidul Forza Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-ministru italian, Silvio Berlusconi, a relansat vineri seara partidul „Forza Italia”, organizaţie politică de centru dreapta care l-a propulsat pe politician în fruntea Guvernului, acum mai bine de două decenii, scrie BBC.

O reuniune a mai multor lideri politici din cadrul Partidului Poporului Pentru Libertate (PdL) a decis, prin vot, schimbarea denumirii oficiale în „Forza Italia”, numele folosit până în anul 2007.

Pe de altă parte, figuri politice importante ale partidului, precum Angelino Alfano, viceprim-ministrul Italiei, au lipsit de la vot, alimentând suspiciunile privind o posibilă divizare a partidului.

„Prin decizia luata astăzi ne-am întors pe deplin la statutul de partidului Forza Italia, care ofera preşedintelui dreptul şi datoria de a delega responsabilităţi şi funcţii", a declarat Berlusconi într-o conferinţă de presă, imediat după vot.

„Vom continua să sprijinim Guvernul (italian)", a mai spus Berlusconi.

Berlusconi a mai spus că decizia a fost votată în „unanimitate” de către cei prezenţi la întâlnire. Pe lângă absenţa lui Angelino Alfano, alţi patru miniştri din Guvernul italian au lipsit de la vot.

„Cei cinci oficiali care au decis să nu vină la întâlnire au fost de acord ca în această seară noi, cei prezenţi, să avem o decizie unanimă asupra votului, astfel, cu acordul meu, nu au participat”, a spus fostul prim-ministru italian, Silvio Berlusconi, insistând că partidul „Forza Italia” a rămas unit.

„Vom continua să ne concentrăm pe dorinţa de a avea unitate, care este ceva în care credem cu toţii, indiferent de subiectele în care nu avem un punct de vedere comun”, a mai declarat Berlusconi.

Analiştii politici sunt însă de părere că o fracţiune în partidul „Forza Italia” este iminentă, deoarece fostul premier italian încearcă să-şi transfera influenţa către zona conservatoare din partid.

„Forza Italia” este numele partidului pe care Berlusconi l-a fondat în anul 1994, la intrarea sa în politică, cu ajutorul mai multor persoane influente din compania Fininvest, care deţinea deja trei posturi de televiziune, ziare, editura Mondadori şi clubul de fotbal AC Milano.


Citeşte şi:

Curtea de Apel de la Milano a decis: Silvio Berlusconi primeşte doi ani de interdicţie pe scena politică italiană

Curtea de Apel din Milano i-a impus sâmbătă fostului premier Silvio Berlusconi interdicţia de a mai ocupa funcţii publice pentru următorii doi ani, pedeapsă care se adaugă la încă un an de închisoare la domiciliu sau muncă în folosul comunităţii în cazul „Mediaset”.

Logodnica de 28 de ani a lui Berlusconi povesteşte cum l-a scăpat pe „Il Cavaliere” de „atârnători”

Viaţa lui Silvio Berlusconi era un adevărat haos, iar fostul premier italian devenise o sursă bună de venit pentru „atârnătorii” din jurul lui. Plătea prea mult pentru mâncare şi irosea banii, povesteşte Francesca Pascale, iubita politicianului cu 49 de ani mai în vârstă decât ea.

Berlusconi, la un pas de a fi exclus din Senatul italian. Se termină în sfârşit epoca lui „Il Cavaliere”?

Reîntors pe cai mari în politica italiană de la începutul acestui an, Silvio Berlusconi pare că a rămas, în sfârşit, fără noroc. Comisia pentru Imunităţi şi Alegeri a Senatului italian propune retragerea statului de senator pentru „Il Cavaliere” din cauza condamnării în instanţă la închisoare pentru evaziune fiscală şi fraudă.â

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite