Motivul pentru care un sergent-major din armata ucraineană a cerut retrogradarea. Ce a discutat cu Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu renunță nicidecum la luptă, dar nici nu își mai dorește oameni în subordine. Sergentul-major Valerii Markus a cerut să fie retrogradat la „cel mai de jos rang”. Luna trecută, el a purtat discuții cu președintele Volodimir Zelenski despre problemele de care s-a lovit pe front.

Valerii Markus, alături de președintele Volodimir Zelenski FOTO Ukrainska Pravda
Valerii Markus, alături de președintele Volodimir Zelenski FOTO Ukrainska Pravda

La întâlnirea cu Zelenski și Valerii Markus a vorbit, în principal, despre neînțelegerile cu comandanții săi, notează publicația Ukrainska Pravda.

Motivul pentru care își dorește retrogradarea

Valerii Markus, sergentul-major din cadrul Brigăzii 47 Separată Mecanizată a Forțelor Armate ale Ucrainei „Măgura”, a cerut să fie retrogradat, din cauza dezacordului continuu cu comandanții brigăzii.

Sunt total împotriva deciziilor care s-au luat cu privire la desfășurarea și dezvoltarea Brigăzii 47. Nu ni s-a permis să dezvoltăm unitatea militară în concordanță cu valorile pe care le-am declarat la momentul în care a fost creată. Nu mai am posibilități de a influența sau de a rectifica situația. Nu mai cred ca este cazul sa rămân sergent-major al brigăzii, a transmis el, într-o scrisoare oficială, postată pe Facebook.

În continuarea declarației, Valerii Markus a susținut că nu ca părăsi câmpul de luptă, însă va avea un rang mult inferior. El a menționat și că notificarea sa de demisie a fost primită deja de către comandant.

Nu-mi pot abandona oamenii, așa că iau, în mod VOLUNTAR, cel mai de jos rang pentru a fi mai aproape de ei pe câmpul de luptă.

Comandantul a primit notificarea mea de demisie.

Sempre Audentes (Întotdeauna curajos – ed.)!”, este continuarea mesajului.

Markus, care s-a întâlnit cu președintele Zelenski în biroul acestuia, în luna iunie, consideră că eforturile corpului de sergenți al brigăzii sale sunt subminate constant. Comandamentul nu ar fi reușit să înțeleagă importanța moralului soldaților și să susțină interesele brigăzii, în fața comandamentului superior, iar incompetenţa ofiţerilor superiori rămâne nepedepsită.

Markus a susținut despre comandantul adjunct al brigăzii sale că era unul „degenerat din punct de vedere moral” și a spus că lucrul alături de el îi „înjosește” onoarea și demnitatea.

Context

Pe 28 iunie, Valerii Markus a postat pe Facebook un videoclip despre o zi de atacuri și o noapte petrecută alături de cadavrele soldaților ruși. Comandantul-șef al armatei Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a lăsat un comentariu emoționant, cerându-i lui Markus să se asigure că are armament în orice moment.

În aceeași săptămână, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Markus pentru a discuta despre reforma corpului de sergenți. Brigada 47 Mecanizată Separată este angajată în operațiuni în regiunea Zaporojie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite