Șeful armatei germane insistă pentru încă un scut antirachetă în Europa: „Nu există alternativă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Statului Major al armatei germane, Carsten Breuer, a făcut apel, vineri, la o consolidare rapidă a apărării antirachetă a Germaniei împotriva potenţialelor ameninţări din partea Rusiei, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Carsten Breuer FOTO EPA-EFE
Carsten Breuer FOTO EPA-EFE

„Avem cinci până la opt ani. Trebuie să instalăm un sistem de apărare antirachetă în această perioadă. Nu există alternativă”, a declarat Carsten Breuer într-un interviu acordat pentru Funke Mediengruppe.

„Credem că Rusia va putea duce un război împotriva statelor NATO în următorii cinci până la opt ani. Până atunci, noi în Germania trebuie să fim, de asemenea, în măsură să evităm un astfel de atac”, a insistat el.

Liderul autoritar rus Vladimir Putin nu îşi ascunde intenţiile privind Vestul, a avertizat Breuer, care a precizat că un atac asupra unei ţări occidentale este considerat în prezent ca fiind doar cel mai rău scenariu.

Cu toate acestea, un astfel de atac ar putea avea loc „într-un întreg spectru - de la atacuri cibernetice la drone şi rachete”, a adăugat şeful armatei germane.

Carsten Breuer a respins declaraţiile făcute în Germania privind îngheţarea războiului din Ucraina. „Îngheţarea unui război presupune acceptarea acestui lucru de ambele părţi. Nu există un conflict îngheţat în lume care să nu fi reizbucnit. Situaţia militară actuală din Ucraina face ca îngheţarea conflictului să nu pară nici posibilă, nici de dorit”, a precizat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite