Cetăţenii germani, avertizaţi „ferm” să nu călătorească în Rusia

0
Publicat:

Germania le-a atras atenţia şi în trecut cetăţenilor săi cu privire la călătoriile în Rusia, însă miercuri s-a pus accent pe cuvântul „ferm”, potrivit Agerpres.

Anul trecut, un jurnalist american a fost arestat în Rusia,  FOTO arhivă Profimedia jpg
Anul trecut, un jurnalist american a fost arestat în Rusia, FOTO arhivă Profimedia jpg

Ministerul Afacerilor Externe din Germania a emis miercuri o notă prin care şi-a înăsprit „ferm” recomandările de călătorie pentru Rusia. Actualizarea a fost făcută „din cauza deteriorării continue a situaţiei, inclusiv ca urmare a arestărilor arbitrare tot mai frecvente”, a anunţat ministerul miercuri.

Riscul unor astfel de arestări există pentru cetăţenii cu dublă cetăţenie, germană şi rusă, se menţionează în mod explicit în avertismentul de călătorie.

„În cursul unor mitinguri şi demonstraţii neautorizate, pot exista acţiuni pe scară largă, uneori violente, ale forţelor de securitate în întreaga ţară. Nu poate fi exclusă posibilitatea ca trecătorii aflaţi în zonă să fie afectaţi”, continuă nota Ministerul Afacerilor Externe german.

"Cetățenii germani și ruși cu dublă cetățenie trebuie să țină cont de faptul că autoritățile ruse îi consideră exclusiv cetățeni ai Federației Ruse. Acest lucru este valabil și în cazul unei posibile încorporări în forțele armate ruse" a precizat Ministerul de Externe, menționând că funcționarii ambasadelor germane nu vor putea oferi cetățenilor protecție consulară.

Numai în ultimele două săptămâni şi jumătate, sute de oameni au fost reţinuţi în Rusia pentru că au depus flori la memoriale dedicate principalului oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, mort în condiţii suspecte într-un centru penitenciar rus.

Pe 14 februarie, un turist german a fost arestat la Sankt-Petersburg sub acuzația de contrabandă cu droguri, după ce a adus ursuleți gumaţi comestibili într-un zbor spre Rusia. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, riscă până la șapte ani de închisoare dacă va fi condamnat pentru contrabandă cu droguri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite