Scholz intenţionează să discute cu Putin „curând”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul federal german Olaf Scholz a declarat că intenţionează să menţină contactul cu preşedintele rus Vladimir Putin şi să discute cu acesta "curând", potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Scholz a anunțat că urmează să aibă o discuție cu Putin FOTO EPA-EFE
Scholz a anunțat că urmează să aibă o discuție cu Putin FOTO EPA-EFE

Scholz a menţionat că a discutat cu Vladimir Putin la scurt timp după ce liderul de la Kremlin a ordonat, în urmă cu 15 luni, declanşarea invaziei asupra Ucrainei.

„Intenţionez să fac din nou acest lucru curând", a anunțat Scholz în cadrul celui de-al 38-lea Congres al Bisericii Protestante Germane, în oraşul Nürnberg in sudul Germaniei.

O condiţie prealabilă pentru o "pace corectă" este ca Rusia să-şi retragă trupele, a continuat Olaf Scholz. "Acest lucru trebuie să fie înţeles", a subliniat el.

Îndemnuri la "negocieri" au putut fi auzite din audienţă.

"Negocierile sunt ok. Problema este cine negociază cu cine şi în legătură cu ce", a răspuns Scholz la aceste îndemnuri.

Cancelarul federal german a subliniat mai demult principiile poziţiei pe care Berlinul o are faţă de războiul declanşat de Rusia în Ucraina şi a declarat că trebuie să se prevină escaladarea conflictului.

"Este corect să acţionăm în mod coordonat în tot cea ce facem. Să analizăm fiecare pas şi să nu mergem singuri. Respectăm acest principiu de la bun început", a spus cancelarul federal german.

Frontierele din Europa nu trebuie modificate cu forţa, a mai declarat Scholz în faţa audienţei.

La sfârșitul lunii trecute, cancelarul german se declara gata să reia, "când va veni momentul", contactul pe tema Ucrainei cu preşedintele rus Vladimir Putin, cu care a vorbit ultima dată în luna decembrie.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite